Ha roligt med gräddsifonen i köket

Du gör mer med en gräddsifon än vispgrädde till skillnad och mot vad majoriteten av oss tror är detta riktig vispgrädde. Många förknippar helt felaktigt att grädden i sifoner är en fuskgrädde vilket är lite sorgligt, vispgrädden du gör med gräddsifonen blir dessutom också alltid perfekt. Som grädde på moset är det så att om du använder en lustgaspatron istället för kolsyrepatron bevaras grädden bättre vilket är en egenskap lustgasen besitter. Tack vare denna lustgaspatron kan du också numera även använda din gräddsifon till en rad olika saker som till exempel göra en fluffig soppa, fruktskum, chokladmousse med mera. Du kan också använda den till att göra en så kallad snabb infusion när du skapar drinkar vilket du kan läsa lite om via denna länk http://taffel.se/blog/snabb-infusion-med-sifon. Som du förstår finns det mycket roligt du kan göra i köket med denna gräddsifon och en bra sida att börja med för att finna ut mer om prylarna är hos http://www.gräddsifon.se/.

Recept
Tack vare att kockar redan använt dessa gräddsifoner under lång tid innan vi vanliga dödliga ens kom på att använda dem hemma har en rad recept redan hamnat ute på nätet. Vill du rikta in dig på efterrätter som mousse finner du en bra här http://www.svt.se/recept/chokladmousse-i-sifon och vill du göra mer avancerade saker som ett färskostskum till en nektarinterrin med morotssorbet finns ett exempel här om det http://recept.se/recept/nektarinterrin-med-morotssorbet . Använd kombinationer av recept du finner för att skapa dina egna kreationer. Lycka till med dina skapelser och ha riktigt roligt.