Den mångsidiga gräddsifonen

Som du säkerligen vet så är gräddsifoner oerhörd flersidiga redskap som du kan använda i köket på många olika vis. Visst, de används primärt för att göra olika mousser eller för att spritsa ut grädde på till exempel bakelser till dekorationer och annat, och att det också finns utrymme för att göra annat med den såsom soppor och såser till maten, men hur är det egentligen en gräddsifon fungerar och vad kan man vinna på att göra just dessa dekorationer eller andra saker med gräddsifonerna i köket?

Spara tid och få det snyggt
Till första delen så kan du faktiskt komma att spara in en hel del tid. Med gräddsifoner för att göra grädde så slipper du själv vispa in luft i din grädde då du bara använder gräddsifonen rakt av istället. Dock så räcker det inte bara med att du använder en gräddsifon utan du måste också ha patroner till den som man kan säga är lite hela bensinen bakom gräddsifoner.

De allra vanligaste gräddsifonerna kommer med så kallade lustgaspatroner som man måste byta ut lite till och från för att de ska fungera. Beroende på hur pass mycket patronen rymmer så måste man byta ut den efter ett par stycken tryckningar. Vi rekommenderar också att du inte alls köper in alltför många patroner då kvalitén kan börja dvala lite med tiden när det kommer till gräddsifoner och dess patroner. Låt ett paket med patroner stå alltför länge så kan de till slut förlora sin funktion och blir därmed helt värdelösa egentligen. Försök istället att använda upp dem eller att köpa rätt antal för rätt tillfälle.